Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Λέσβου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Δ/ΝΤΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
αγαπητοί επισκέπτες,
Με το σύντομο αυτό χαιρετισμό θα ήθελα να ανοίξω με εσάς μια σχέση συνεργασίας και επικοινωνίας και με αυτό τον τυπικό τρόπο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα όνειρα, τις σκέψεις και τους στόχους μου, και ίσως να μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε από κοινού.
Μέσα από την πολυετή μου υπηρεσιακή διαδρομή γνωρίζω πολύ καλά ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι πολλαπλά, ποικιλόμορφα και απλώνονται σε πολλά επίπεδα.
Το σχολείο είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Μία από τις επιθυμίες μου είναι να φτιάξουμε ένα σχολείο ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά, και ίσως ένα σχολείο επιπλέον ευκαιριών για τα παιδιά που ξεκινούν από χαμηλότερη αφετηρία. Δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για μια Παιδεία με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα δίνει αξία στη μοναδικότητα του κάθε εκπαιδευτικού και μαθητή.
Το παιδαγωγικό και διοικητικό έργο που από τη θέση αυτή καλούμαι να πραγματώσω, για να μπορέσει να είναι επιτυχές, προϋποθέτει την καλή συνεργασία όλων μας.
Σας καλώ όλους μαζί να θέσουμε τον πήχη ψηλά στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα σπουδών, ενώ σε πείσμα των καιρών να βάλουμε προσωπικό στοίχημα πως η αλλαγή θα ξεκινήσει από τους κόλπους της εκπαίδευσης.
Προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικής σημασίας η συνεννόηση και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε τις αρχές της χρηστής διοίκησης.
Εγώ προσωπικά αλλά και οι συνεργάτες μου θα είμαστε στη διάθεσή σας έτοιμοι να αφουγκραστούμε κάθε ενδεχόμενο προβληματισμό και πρόταση για τη βελτίωση και αναβάθμιση της σχολικής πραγματικότητας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα αντιμετωπίσουμε τυχόν προκλήσεις και με αισιοδοξία και ψυχικό σθένος θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε μια κρίσιμη για το αύριο της εκπαίδευσης, μάχη.
Με εκτίμηση,
ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου
Μιχαήλ Ε. Καπιωτάς
Φυσικός
Περιβ. Χαρτογράφος, MSc.


Διευθυντής:

Καπιωτάς Μιχαήλ

Τηλ.: 22510-48241

Fax: 22510-48278

e-mail: dnts "at" dide.les.sch.gr